Symfony Bundle pro snadnou editaci obsahu

Zhruba od roku 2007 vyvíjíme weby pouze v Symfony. Svého času jsme u některých klientů obhajovali, proč tomu tak je a proč neděláme v českém Nette. Poslední dobou se situlace obrací a máme pocit, že je k obhajobě naopak pokud někdo dělá v Nette :)
Symfony komunita se stále rozrůstá a je oproti té Nette aktivní. O tom svědčí i fakt, že Symfony oslavilo 26. září 2016 milník 500 milionů instalací!

Protože rádi využíváme mnohé bundly do Symfony, rozhodli jsme se také přispět komunitě a uvolňovat některé námi vytvořené bundly. Bundly budeme zveřejňovat na profilu Tom Atom na GitHubu.

Prvním bundlem, který zveřejňujeme je Atom Bundle.

AtomBundle je jednoduchý nástroj na frontend editing webu. Jednotlivé bloky obalíte ve twigu značkami ATOM, resp. ATOMLINE a uživatel s příslušnými právy může v produkčním prostředí upravovat obsah webu. Značka atom je určena pro WYSIWYG editor a může jím být obalen běžný HTML kód, atomline je určen pro inline prvky jako tlačítka, atp. Úprava atomline probíhá v klasickém textovém inputu.

Více o Atom Bundle vč. informace jak jej nastavit a používat najdete v readme github repozitáře. Atom Bundle je určen pro Symfony 2.8 a Symfony 3, vyžaduje Doctrine + jQuery a je k instalaci přes composer v packagist.

Budeme rádi, pokud jej využijete, dáte nám zpětnou vazbu k dalšímu vývoji nebo své podněty rovnou zapracujete v rámci změn v repozitáři :)

Autorem článku je Tomáš Naibrt

Tomáš se stará o to, abychom pro každý projekt zvolili ty nejlepší možné technologie. Nenaráželi na žádné limity, ale naopak stavěli funkční a moderní řešení. Má rád velké, technicky našlapané, ale taky náročné projekty. Stará se o dlouhodobou strategii technického rozvoje firmy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.